Dommerkritikk fra Brit Schøne Brodwall – Open Show 2022

 

BEST IN SHOW C.I.B. SE.DK.DE.N.UCH JWW-18 Grayroy´s Irresistible

         

            

Hjortehundutvalgets Open Show 19. juni 2022, Drammen hundepark   

Jeg må først få takke for at jeg fikk gleden av å dømme 20 hjortehunder som er en rase som betyr mye for meg.

Jeg ble autorisert som dommer i 1996 for Bearded Collie. Deretter fulgte 17 raser i gruppe 1 før jeg begynte på gruppe 10, hvor jeg dømmer alle i tillegg til de i gruppe 5 som tidligere var blant myndene.

Min aller første hjortehund var Manticorns Ambrosius som kom til oss våren 1992 og vokste opp med Bearded Collies. Året etter kom Clovaird Gypsophila 2 år fra England. Hun ble den aller første hjortehunden som ble champion i fire nordiske land. Senere kom det flere fra England, Irland og Scotland. Jeg har kun hatt fire kull i alle de 28 årene vi hadde hjortehunder (1992-2020). Den siste var Artdoc Constance som døde i haven vår, 10 år gammel.

I dag har vi 4 Greyhound damer, de tre eldste vokste opp sammen med Constance.

Open Showet var det bare 3 valper 6-9 mnd. Jeg falt fullstendig for beste hannvalp og tispevalpen. De hadde begge to ”drømmebevegelser ”, vakre hoder og uttrykk og super outline. Blant de voksne var det mer variabel kvalitet, men flere med fine bevegelser. Min BIS var en maskulin og imponerende hann med elegante bevegelser, BIS 2 var også en meget flott hann med flotte bevegelser. På 3. plass en feminin og lekker dame etterfulgt av en stilig hann. 5. plassen gikk til enda en hann.

BIS VALP Endearing Lois v.d. Flevomare

BIS Valp 2 Endearing Sebastian v.d. Flevomare

Helhet og bevegelser er viktig for meg, detaljer kommer i annen rekke. Denne dagen var det langt flere hanner enn tisper som imponerte med sine bevegelser. Dagens aller beste bevegelser var det to av de yngste som hadde, den lille tispen og hennes bror.

Det å dømme mynder gir meg alltid en god følelse, men å få en slik ”perle” som tispevalpen inn i ringen er for meg en ren lykkefølelse.

Tusen takk for tilliten og for en utrolig hyggelig dag.

Brit Schøne Brodwall

 

Se alle BIS-plasserte og øvrige resultater her